Vergunning nodig bij wijzigen van dakkleur?

Heeft u wel of geen vergunning nodig wanneer u uw dakpannen een andere kleur wil geven? Dit verschilt erg per gemeente en aan de mate van verandering. In bijlage 2 (artikel 2, lid 1) van het Besluit Omgevingsrecht wordt omschreven wanneer u wel of geen omgevingsvergunning nodig hebt. Wij hebben de belangrijkste punten van dit artikel voor u op een rijtje gezet.

Dakcoating Hilberts is specialist op het gebied van dakreiniging en dakcoating. Wij beschikken over professionele apparatuur, jarenlange ervaring en we werken uitsluitend met milieuvriendelijke producten. Wij kunnen uw dak er weer als nieuw uit te laten zien. Wilt u uw dakpannen laten reinigen, coaten of van dakkleur veranderen? Neem dan contact op.

Geen vergunning nodig bij gewoon onderhoud

U hebt geen omgevingsvergunning nodig wanneer het vervangen van dakpannen valt onder ‘gewoon onderhoud’ Hoewel gewoon onderhoud niet nader omschreven wordt in de wet, is er sprake van gewoon onderhoud wanneer u uw dakpannen laat repareren of vervangen onder de volgende voorwaarden.

De nieuwe dakpannen komen overeen met de oude dakpannen op het gebied van:

  • Kleur
  • Vorm
  • Profilering
  • Uitstraling

Wanneer bovenstaande eigenschappen hetzelfde blijven, is er geen vergunning vereist.

Wel een vergunning nodig bij ingrijpende wijzigingen

Wijzigt u de kleur, vorm, profilering of uitstraling van uw oude dakpannen? Heeft dit dermate invloed op de uitstraling van uw huis? Dan wordt dit gezien als een verandering van ingrijpende aard in ruimtelijke, stedenbouwkundige en / of welstandsopzicht. U hebt dan een omgevingsvergunning nodig voor deze wijziging van uw pannendak.

Vergunningsaanvraag

Wilt u zeker weten of u een vergunning nodig hebt voor het wijzigen van uw dakkleur? Dan kunt u het beste contact opnemen met de gemeente waarin u woonachtig bent. Meer informatie over wet- en regelgeving omtrent besluit omgevingsrecht kunt u vinden op de website van de overheid.

Meer informatie over dakkleuren?

Met dakcoating kunnen wij uw dakpannen een compleet andere kleur geven. Maar we kunnen ook de oorspronkelijke kleur herstellen. Bekijk de diverse kleuren dakcoating die we kunnen aanbrengen of neem contact op met Dakcoating Hilberts en laat u vrijblijvend adviseren.

Uw dak weer als nieuw

Het is niet nodig om nieuwe dakpannen te laten leggen om uw woning er weer fris uit te laten zien.

× WhatsApp met ons!