Velden zijn niet correct ingevuld
Visual

Laat uw dakpannen coaten met dakcoating

Dakcoating heeft enkele grote voordelen; het is een veel goedkoper alternatief dan nieuwe dakpannen, het biedt bescherming tegen allerlei invloeden en is in verschillende kleuren te krijgen. Voordat uw dak wordt voorzien van een coating laag, wordt uw dak eerst gereinigd en behandeld met een anti alg/mos.

Dakpannen laten coaten met dakcoating

Hoe gaat het coaten in zijn werk?

Het coaten van uw dak gebeurt door middel van een speciale spuit, een zogenaamde airless spuit. Deze spuit zorgt ervoor dat de coating onder hoge druk op de pannen gespoten wordt, waardoor alle hoeken en gaten gevuld worden. Op deze manier is een optimale dekking te bereiken. Lees stap voor stap hoe het dakcoaten in zijn werk gaat.

Voorbeelden van dakcoating

Wilt uw met eigen ogen zien wat voor een verschil dakcoating kan maken? Bekijk onderstaande foto's en bekijk onze projecten voor meer voor- en na-foto's.

Soorten dakcoating

Er zijn verschillende soorten coatings te krijgen. Wij gebruiken drie soorten coatings:

 • Normale coating
 • Rubber coating
 • Hoogglans coating (HB 80 Finish)

Normale coating

De normale coating bestaat uit 100% zuiver acrylaat. Het materiaal heeft een hoge dekkracht, snelle verwerkingseigenschappen en is snel droog. Daarnaast is het UV-bestendig, waterbestendig, diffusiebekwaam, water- en vuilafstotend en 197% duurelastisch.

Eigenschappen:

 • Kleur: Zwart, antracietgrijs, roodbruin, lichtgrijs, mokka, bordeauxrood, steenrood, donker antraciet
 • Glans: 12 (Mat), 20 (Zijdeglans) en 50 (Glanzend)
 • Gebruik: Op tegels, betondaken, eterniet, kunstleisteen, en vezelcementdaken

Rubber coating

Rubber coating is een speciale elastische coating met een rekbaarheid van 500-700% tot een temparatuur van -21°C. Deze coating bevat een UV-filter en geeft een massief rubberen uitstraling. Daarnaast vermindert de coating aangroei van mossen en algen en is geschikt voor zowel normale als voor beschadigde en lekke daken. Door de bijzondere samenstelling hecht de rubber coating op verschillende soorten ondergronden.

Eigenschappen

 • Kleur: Zwart, antracietgrijs, grijs, dakpanrood, bruin en mokka.
 • Glans: 10 (Mat)
 • Gebruik: Op bitumen daksingles, beton, vezelcement platen, dakpannen, baksteen, hout, gietijzer en blik

Hoogglans coating (HB 80 Finsh)

De coating kenmerkt zich door zijn hoogglans. De coating is vuilafstotend, waardoor het een goede bescherming biedt tegen aangroei van mos, algen en korstmossen. Uw dak krijgt door hoogglans coating een zeer exclusieve uitstraling.

Eigenschappen:

 • Kleur: Zwart, antraciet, roodbruin, bordeaux, mokka, oxiderood, dakpanrood, loofgroen en blauwzwart
 • Glans: 80 (Hoogglanzend)
 • Gebruik: Op beton, klei, dakpannen en vezelcement

Mocht u meer vragen hebben over de verschillende coatings, neem dan contact met ons op.

Verschillende kleuren coating

Dakcoating Hilberts kan uw dak in verschillende kleuren spuiten. Lees meer over de verschillende mogelijkheden qua kleuren.

Vraag meer informatie of een offerte aan

Dakcoating Hilberts verzorgt dakcoating in heel Nederland. Meer weten over het laten coaten van dakpannen of een offerte aanvragen voor dakcoating? Neem vrijblijvend contact met ons op.

ISO 9001 14001