Dak isoleren van de buitenkant

Een goed geïsoleerd dak is cruciaal voor het behoud van de warmte van uw woning. Maar wat als uw bestaande dakplafond al perfect afgewerkt is en u liever niet de binnenzijde wilt verstoren? Traditionele dakisolatie (van binnenuit) betekent vaak het verwijderen van bestaande afwerkingen, wat resulteert in extra kosten en mogelijk ongemak. Maar er zijn alternatieven: dakisolatie vanaf de buitenkant. Deze aanpak biedt zeer goede isolatie zonder de binnenkant van uw woning te beïnvloeden.

Ook uw dak laten isoleren?

Bent u benieuwd hoe Dakcoating Hilberts u kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, vraag een offerte aan en laat u verrassen door alle mogelijkheden!

Mogelijkheden dakisolatie van buitenaf

E zijn tegenwoordig meerdere manieren om dakisolatie via de buitenkant aan te laten brengen. Binnen blijft u gevrijwaard van stof en werklui over de vloer en doordat er alleen buiten gewerkt wordt, is de gehele klus snel klaar. Om uw pannendak vanaf de buitenkant te laten isoleren, heeft u de keuze uit de volgende mogelijkheden:

 • Folie isolatie. De meest goedkope dakisolatie, maar tevens de minst goed isolerende.
 • EPS spuitisolatie. Hierbij wordt onder de dakpannen een laagje piepschuimballetjes met bindmiddel gespoten. Goedkoop, mits nauwkeurig uitgevoerd, op zich best goede isolatiewaarden.
 • Voorgevormde isolatiedelen van EPS. Deze methode maakt gebruik van kant-en-klare isolatieplaten die perfect passen tussen de spanten of kepers van het dak. Eenvoudig te installeren.
 • Sarkingsysteem. Een speciaal voor hellende daken ontwikkelde isolatiemethode waarbij stijve isolatieplaten direct op de spanten of kepers worden bevestigd. Deze manier van dakisolatie is het meest kostbaar, maar tevens ook de meest duurzame van dit rijtje. De iets hogere aanschafprijs haalt u er echter in besparing op energiekosten en toename van leefcomfort dubbel en dwars uit.

Voordelen vanaf de buitenkant dak isoleren

Voordelen dak isoleren

 • De isolatieschil kan ononderbroken worden aangelegd, waardoor er een grondigere isolatie optreedt. Goed aangesloten isolatiemateriaal voorkomt koudebruggen die aanleiding kunnen geven tot condensvorming en rendementsverlies.
 • Wanneer de dakbedekking aan renovatie toe is, kan dit op een kostenbesparende manier gecombineerd worden.
 • De dakconstructie is beter beschermd tegen het uitzetten en krimpen door weersinvloeden dan bij binnenwaartse dakisolatie.
 • U heeft binnen niet te maken met ruimteverlies en bestaande afwerking hoeft niet te worden verwijderd.
 • Kiest u voor een sarkingdak? Dan heeft u alle klassieke isolatielagen, zoals het onderdakscherm, thermische isolatie, belatting, structuur versteviging en dampscherm in één systeem.

Kosten van dakisolatie

De kosten van dakisolatie via de buitenkant zijn afhankelijk van meerdere factoren.

 • De oppervlakte van het dak.
 • De moeilijkheidsgraad. Denk aan ongelijke dakdelen, hoeken, een gebroken kap en dakkapellen.
 • Het gekozen materiaal. We gaven al folie en EPS aan. Bij sarkingdaken werken we ook met composieten van polyurethaanschuim in aluminium, XPS en schuimglas.

Meer informatie hoe u uw dak het beste via de buitenkant kan laten isoleren en wat u er bij ons voor betaalt? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neemt contact met ons op.

Offerte aanvragen

We nemen binnen 48 uur contact met u op!

× WhatsApp met ons!