Dakrenovatie

Wanneer dakpannen te poreus zijn of te beschadigd, is coaten vaak niet de juiste behandeling op langere termijn. Daarnaast zijn de keramische (gebakken) dakpannen hiervoor niet geschikt. In dat geval kunt u uw dak laten renoveren en nieuwe dakpannen laten leggen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nieuwe pannen gewoon mooier vindt of juist van een betonpan naar een gebakken dakpan wilt overgaan. Met een dakrenovatie kunt u in ieder geval weer vele jaren vooruit.

De voordelen van een dakrenovatie

  • Nieuwe beschermlaag waardoor algen en mossen minder grip hebben
  • Verschillende modellen dakpannen in vele kleuren leverbaar
  • Dakpannen in geglazuurde of matte uitvoering
  • 30 Jaar garantie op de dakpannen
  • 10 Jaar garantie op montage

Ook uw dak laten renoveren?

Bent u benieuwd hoe Dakcoating Hilberts u kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, vraag een offerte aan en laat u verrassen door alle mogelijkheden!

Waarom het dak renoveren

Dakpannen hebben veel te verduren onder de verschillende weersinvloeden. Zo zorgt de regen, sneeuw, vorst, wind en zelfs de zon ervoor dat de dakpannen verweren. Met een dakcoating kunnen de dakpannen er weer jaren tegenaan, maar niet in alle gevallen is een coating de oplossing voor uw dak probleem. Sommige dakpannen kunnen helaas niet meer gecoat worden en dienen vervangen te worden, omdat ze in een te slechte staat zijn. Deze dakpannen zijn dan zo erg vergaan of te poreus. In dat geval is het beter uw dak te laten renoveren.

Een andere reden voor een dakrenovatie kan te maken hebben met de uitstraling van uw woning. Heeft uw dak nu betonnen dakpannen en wilt u liever naar een geglazuurde keramische pan? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Door de dakpannen te vervangen krijgt uw woning namelijk direct een geheel andere uitstraling.

Voorbeelden van dakrenovaties

Een dakrenovatie zorgt ervoor dat uw dak er weer vele jaren tegenaan kan. Zeker wanneer een dak reiniging of dak coating niet voldoende effect zal hebben, is een renovatie van het dak vaak de beste oplossing. Ook dan staan wij voor u klaar. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van projecten die wij hebben afgerond.

Dakrenovatie voor

Dakrenovatie na

Dakrenovatie voor

Dakrenovatie na

Wat kunnen wij voor u betekenen

Dakrenovatie is een ruim begrip. Zo kan het noodzakelijk zijn om het gehele dak weer opnieuw op te bouwen, maar het is ook mogelijk enkel nieuwe dakpannen te laten leggen. Wij kunnen de dakpannen (renovatiedakpan) ook één op één vervangen, zonder de panlatafstand te hoeven veranderen. Dit kan uiteraard alleen wanneer de panlatten nog in een goede staat verkeren. Als dit zo is, dan is dit een relatief goedkope oplossing. Een één-op-één vervanging is mogelijk bij zowel betonpan naar een keramische dakpan, als van een keramische dakpan naar een andere keramische pan.

Dakpannen laten leggen of vervangen

Dakpannen zijn de meest voorkomende dakbedekking in ons land. Deze populariteit is dan ook niet voor niks. Dakpannen hebben een lange levensduur en zijn niet heel erg duur in aanschaf. Om de dakpannen zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het belangrijk deze goed te onderhouden. Door het dak te laten reinigen wordt mos en algen verwijderd. Vervolgens kunt u uw dak impregneren of laten coaten. In beide gevallen krijgen de dakpannen een beschermlaag en kunnen ze er weer jaren tegenaan. In sommige gevallen is impregneren of coaten niet mogelijk of niet aan te raden. De pannen zijn te oud, beschadigd of teveel verweerd. Ook kan het zo zijn dat u de uitstraling van uw woning wilt veranderen, met bijvoorbeeld een geglazuurde pan, of dat u een compleet andere dakpan wilt laten leggen. In dat geval is het mogelijk uw dak opnieuw te voorzien van dakpannen. Wilt u dakpannen laten vervangen? Dan helpen wij u daar graag mee.

Dakisolatie

Wilt u uw dak geïsoleerd hebben, dan kunnen wij dat voor u doen. In plaats van binnenuit, isoleren wij het dak van buitenaf. Daarvoor maken we gebruik van dakisolatieplaten, die we direct op het oude dakbeschot schroeven. Hierna kan het dak opnieuw opgebouwd worden, zodat u een geheel nieuw dak heeft met een hoog rendement aan isolatiewaarde.

Dakrenovatie: de kosten

Een dakrenovatie brengt uiteraard kosten met zich mee. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt van verschillende factoren af. Zo speelt de grootte van het dak een rol en is de staat van de dakconstructie een belangrijke factor. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de huidige situatie, komen we graag bij u langs om een vrijblijvende offerte op maat te maken. Zo weet u exact waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Het dak laten renoveren

Dakrenovatie is in sommige gevallen geen keuze, maar noodzaak. Uw dak is verrot, de pannen zijn af of u heeft een lekkage. Bij een renovatie aan het dak kijken we eerst of we de schade kunnen repareren, door bijvoorbeeld de verrotte delen te vervangen. Is dat niet mogelijk, dan kunnen we ook de hele dakconstructie vervangen. Dakcoating Hilberts heeft vele jaren ervaring op het gebied van daken en kan u uitstekend adviseren op het gebied van dakrenovatie. Neem dan ook gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Informatie, advies en contact

Dakcoating Hilberts is werkzaam door heel Noord en Midden Nederland. U kunt bij ons terecht voor een complete dakbehandeling. En is een dakbehandeling niet voldoende om uw woning te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden, dan kunnen wij uw dak renoveren. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen

We nemen binnen 48 uur contact met u op!

× WhatsApp met ons!