Dakpannen reinigen

Dakreiniging zorgt ervoor dat uw dak weer een mooie frisse uitstraling krijgt. De verschillende weersomstandigheden in ons land zorgen ervoor dat het dak vuil wordt. Na enkele jaren zitten er mos en algen op uw dakpannen en ligt er een lelijke groene aanslag over uw dak. Ook de luchtverontreiniging tast uw dakpannen aan. Uw woning verliest zijn frisse uitstraling en als gevolg daarvan daalt de waarde van uw woning. Uiteraard kunt u dan ervoor kiezen om nieuwe dakpannen te laten leggen, maar dakpannen reinigen is ook een optie. Door uw dakpannen te laten reinigen krijgt u weer een fris dak en stijgt uw woning weer in aanzien.

Waarom een dakreiniging

Na verloop van tijd raakt het dak begroeid met mossen en algen. Dit zorgt voor een onverzorgde uitstraling en schaadt het aangezicht van uw woning. Daarnaast kunnen dakpannen aangetast worden door de mossen en algen. De dakpannen worden poreus en lekkage kan ontstaan. Door de dakpannen regelmatig te reinigen, krijgt uw woning weer een mooie en frisse uitstraling en kan het hemelwater weer ongestoord afvloeien. Na een dakreiniging, waarbij mossen en algen verwijderd worden, is een dakcoating een uitstekend vervolg hierop.

Ook het dak laten reinigen?

Bent u benieuwd hoe Dakcoating Hilberts u kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, vraag een offerte aan en laat u verrassen door alle mogelijkheden!

Voorbeelden van dak reiniging

Het laten coaten van uw dak maakt een enorm verschil. Niet alleen in bescherming, maar zeker ook in uitstraling van de woning. Dakcoating Hilberts heeft al vele projecten op zijn naam staan. Hieronder enkele voorbeelden.

Voordelen dakreiniging

  • Mooie, frisse uitstraling van uw woning
  • Door uw dak te laten reinigen voorkomt u lekkages
  • Ook vorstschade wordt voorkomen met dakreiniging
  • De aanhechting van mos en algen wordt verminderd
  • Het dak reinigen gebeurt op milieuvriendelijke wijze en is duurzaam onderhoud van uw dak
  • Uw dak is weer goed beschermd tegen vuil

Hoe gaan wij te werk

Voordat we aan de slag gaan om het dak te reinigen, wordt het dak geïnspecteerd. De conditie van de dakpannen wordt gecontroleerd en er wordt gekeken welke methode het meest geschikt is voor het reinigen van het dak. Afhankelijk van het type dakbedekking (betonnen dakpannen, leisteen, keramische dakbedekking) en de mate van vervuiling wordt bekeken hoe we te werk zullen gaan. Indien noodzakelijk, zal er eerst een milieuvriendelijk reinigingsmiddel aangebracht worden dat enige tijd in moet werken. Na de inwerktijd gaan we verder met het verwijderen van mos en algen.

Voor de dakreiniging

Na het reinigen van de dakpannen

Het reinigen van betonnen dakpannen

De meeste daken zijn bedekt met betonnen dakpannen. Deze zijn relatief eenvoudig schoon te maken, omdat het een hard materiaal is. De betonnen dakpannen reinigen we onder hoge druk. Met hogedrukreiniging zijn de dakpannen snel weer fris en schoon. Het enige nadeel van hogedrukreiniging op de betonnen dakpannen, is dat er een kans bestaat dat de coating verdwijnt.

Leien dak laten reinigen

Leistenen dakbedekking is wat minder hard dan beton. Ook zijn deze dakpannen vaak minder geschikt om onder hoge druk te reinigen. De dakpannen worden dan ook eerst met een reinigingsmiddel behandeld, waarna het vuil wordt afgespoten. Het dak wordt van boven naar beneden gereinigd, zodat de waterstralen niet onder de leien kan komen. Nadat alle mossen en algen verwijderd zijn, wordt het dak gedesinfecteerd. Overgebleven schimmelsporen worden gedood en zo wordt voorkomen dat de mossen en schimmels opnieuw gaan aangroeien.

Keramische dakpannen reinigen

Keramische dakpannen zijn erg prijzig in aanschaf. Ze zijn te verkrijgen in een ongeglazuurde en geglazuurde variant. De geglazuurde dakpannen zijn voorzien van een coating die ervoor zorgt dat vuil zich minder snel hecht aan de dakpannen. Toch kan er na verloop van tijd vuil en mossen en algen op de dakpannen ontstaan. Het reinigen hiervan kan met heet water onder lage druk. Ook wordt er na het reinigen van de dakpannen een desinfectiemiddel aangebracht om de aangroei van nieuwe mossen en algen te voorkomen. Het is wel belangrijk voor zowel geglazuurde als ongeglazuurde keramische dakpannen dat er na het reinigen een nieuwe coating wordt aangebracht.

Nadat u de dakpannen heeft laten reinigen

Wanneer het dak volledig gereinigd is, wordt het nabehandeld met een milieuvriendelijk anti mos- en algenmiddel. Hierna raden wij in veel gevallen aan het dak te impregneren. Uiteraard adviseren wij u graag of dit in uw situatie nodig is of niet. Het dak impregneren zorgt ervoor dat het dak ook in de toekomst beschermd blijft tegen vuil en vocht. Het dak is na impregnatie waterafstotend, zodat uw dak droog blijft en de dakpannen niet kapot gaan door vorst of andere weersinvloeden.

Dak coating na het reinigen van dakpannen

Na het reinigen van het dak kunt u ervoor kiezen om een dakcoating aan te laten brengen. De dakpannen op uw dak kunnen na verloop van tijd een doffe uitstraling krijgen. Nadat u de dakpannen heeft laten reinigen, valt dit nog meer op. Daarom kunt u er na het reinigen ook voor kiezen om uw dakpannen te laten coaten. Met een dakcoating zien uw dakpannen er weer als nieuw uit en is het dak weer jaren beschermd tegen vuil, vocht en weersinvloeden. Wanneer u na de dakreiniging de dakpannen eerst laat impregneren, alvorens de coating aan te brengen, hecht de coating beter aan de dakpannen en zijn de dakpannen 100% water- en vuilafstotend.

Dakreiniging kosten

Na verloop van tijd tasten mos, schimmels en algen uw dak aan. Het reinigen van dakpannen en een anti mos- en algen-behandeling zorgt ervoor dat de levensduur van uw dakpannen verlengd wordt. De kosten voor het dak laten reinigen zijn beduidend lager dan de aanschaf van nieuwe dakpannen. Het dak laten reinigen kan bij Dakcoating Hilberts al vanaf € 5,- per m2. De prijs hangt uiteraard samen met verschillende factoren. Zo is het materiaal van de dakpannen van invloed op de kosten van de dakreiniging. De materiaalsoort bepaalt immers mede de methode welke wij gaan gebruiken bij het dak reinigen. Is het dak daarnaast eenvoudig te bereiken en wat is de hellingsgraad van het dak? Ook deze aspecten spelen mee bij het berekenen van de dakreiniging kosten. Om een zo exact mogelijke prijsopgave voor de dakreiniging te maken, komen we graag bij u langs. We kunnen u dan een offerte op maat aanbieden en u weet direct waar u aan toe bent.

Reinigen van dakpannen door heel Nederland

Dakcoating Hilberts is in Noord en Midden Nederland actief bezig met dakbehandeling. Of u uw dak nu wilt laten reinigen, impregneren of coaten, wij staan voor u klaar. Wij maken bij het reinigen van de daken uitsluitend gebruik van milieuvriendelijke producten. Uw dak ziet er weer fris en als nieuw uit na het reinigen. Meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen

We nemen binnen 48 uur contact met u op!

× WhatsApp met ons!