Dakpannen coaten met dakcoating

Dakcoating zorgt ervoor dat het dak weer een frisse uitstraling krijgt. Het is dan ook een goed alternatief wanneer u oude dakpannen wilt vervangen. Na een aantal jaren gaan dakpannen er vaak verweerd en dof uitzien. Door dakpannen te laten coaten wordt het dak weer voor jaren beschermd tegen weersinvloeden en andere omstandigheden en ziet uw dak er weer uit als nieuw. Daarnaast is dakpannen coaten een goedkoper alternatief dan de aanschaf van nieuwe dakpannen. De coating voor dakpannen is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dat maakt ook uw dak geschikt voor dakcoating.

Waarom het dak coaten

Dakpannen lijden veel onder weersinvloeden. De regen, wind, sneeuw, vorst, maar ook de zon zorgen ervoor dat ze er verweerd, dof en poreus uit kunnen gaan zien. Algen en mossen kunnen zich aan het dak gaan hechten. Niet alleen is dit voor de uitstraling van uw woning een minpunt, ook kan vocht bij poreuze dakpannen uw woning binnendringen. Om uw dak weer een mooie uitstraling te geven kan een dakreiniging, waarbij mossen en algen verwijderd worden, een goede oplossing bieden. Wilt u uw dakpannen daarnaast goed beschermen tegen onder andere weersinvloeden, dan is een dakpancoating, een soort verflaag, een uitstekend vervolg van de reiniging. Door uw dak te laten coaten, wordt deze weer als nieuw, wordt de levensduur van uw dak verlengd en is deze weer jarenlang beschermd.

Ook uw dakpannen laten coaten?

Bent u benieuwd hoe Dakcoating Hilberts u kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, vraag een offerte aan en laat u verrassen door alle mogelijkheden!

Voorbeelden van dakcoating

Het laten coaten van uw dak maakt een enorm verschil. Niet alleen in bescherming, maar zeker ook in uitstraling van de woning. Dakcoating Hilberts heeft al vele projecten op zijn naam staan. Hieronder enkele voorbeelden.

Dakpannen reinigen en coaten

Voordat we beginnen met het aanbrengen van de dakcoating, wordt het dak eerst gereinigd. Na verloop van jaren zit uw dak vol met algen en mos, een lelijke groene aanslag is het gevolg. Deze reinigen we met milieuvriendelijke middelen en professionele materialen. Na het verwijderen van de zichtbare algen en mossen, wordt het dak behandeld met een anti algen- en mosmiddel. Zo verdwijnen ook de onzichtbare deeltjes waardoor nieuwe aangroei uitblijft. Hierna kunt u uw dak laten impregneren, maar u kunt ook voor een dakcoating gaan. Bij een dakpancoating geven we uw dak weer een frisse uitstraling en wordt deze tevens beschermd. Het coaten van het dak wordt gedaan met een speciale spuit, een zogenaamde airless spuit. Deze spuit zorgt ervoor dat de coating onder hoge druk op de dakpannen gespoten wordt. Alle hoeken en gaten worden op deze manier gevuld. Met deze werkwijze bij dakcoating bereiken we een optimale dekking. Om een optimale hechting te bereiken van de dakcoating, voorzien we vooraf aan het dakpannen coaten het dak van een speciale primer. Door de coating in twee lagen aan te brengen, wordt een optimale dekking bereikt.

Voordelen dak coaten

 • Uw dak ziet er weer fris en als nieuw uit
 • Uw dak laten coaten is goedkoper dan de aanschaf van nieuwe dakpannen
 • Het dak is weer voor jaren goed beschermd tegen weersinvloeden, zoals uv-straling, regen en vorst
 • Vuil en vocht krijgen geen kans met een dakcoating
 • De waarde van uw woning neemt toe na het dakpannen coaten
 • Er zijn verschillende kleuren dakcoating
 • De aanhechting van mos en algen wordt verminderd
 • De coating is 100% dekkend
 • De levensduur van uw dakpannen wordt verlengd

Dakcoating prijzen

De kosten voor het aanbrengen van een dakcoating hangen uiteraard samen met een aantal factoren. Is het dak eenvoudig te bereiken, wat is de hellingsgraad van het dak en hoe groot is het dak, zijn enkele aspecten waar we bij het berekenen van de dakpannen coaten prijs rekening houden. Daarnaast zijn er verschillende soorten coating voor het dak. De dakcoating prijs per m2 kan dan ook erg verschillen. Om een zo exact mogelijke prijsopgave voor het laten coaten van uw dak te geven, komen we graag bij u langs. We kunnen u dan een offerte op maat aanbieden en u weet direct waar u aan toe bent.

Verschillende soorten dakpancoating

Er zijn verschillende soorten dakpancoating. Bij ons heeft u de keuze uit drie verschillende soorten coatings:

 • Normale coating
 • Rubber coating
 • Hoogglans coating (HB 80 Finish)

Normale coating

De normale dakpancoating bestaat uit 100% zuiver acrylaat. Het materiaal heeft een hoge dekkracht, snelle verwerkingseigenschappen en droogt snel. Daarnaast is het Uv-bestendig, waterbestendig, diffusie bekwaam, water- en vuilafstotend en 197% duur elastisch.

Eigenschappen:

 • Kleur: zwart, antracietgrijs, roodbruin, lichtgrijs, mokka, bordeauxrood, steenrood en donker antraciet
 • Glans: 12 (mat), 20 (zijdeglans) en 50 (glanzend)
 • Gebruik: op tegels, betondaken, eterniet, kunstleisteen en vezelcementdaken

Rubber coating

Rubber coating is een speciale elastische coating met een rekbaarheid van 500-700% tot een temperatuur van -21°C. Deze dakpancoating bevat een Uv-filter en geeft een massief rubberen uitstraling. Daarnaast vermindert deze dakpancoating de aangroei van mossen en algen en is geschikt voor zowel normale als voor beschadigde en lekke daken. Door de bijzondere samenstelling hecht de rubber coating op verschillende soorten ondergronden.

Eigenschappen:

 • Kleur: zwart, antracietgrijs, grijs, dakpanrood, bruin en mokka
 • Glans: 10 (mat)
 • Gebruik: op bitumen dakshingles, beton, vezelcement platen, dakpannen, baksteen, hout, gietijzer en blik

Hoogglans coating (HB 80 Finish)

Deze coating kenmerkt zich door zijn hoogglans. Deze coating voor dakpannen is vuilafstotend, waardoor het een goede bescherming biedt tegen aangroei van mos, algen en korstmossen. Uw dak krijgt door een hoogglans coating een zeer exclusieve uitstraling.

Eigenschappen:

 • Kleur: zwart, antraciet, roodbruin, bordeaux, mokka, oxiderood, dakpanrood, loofgroen en blauwzwart
 • Glans: 80 (hoogglanzend)
 • Gebruik: op beton, klei, dakpannen en vezelcement

Verschillende kleuren coating dakpannen

Dakcoating Hilberts kan uw dak in verschillende kleuren coaten. Wanneer u uw dak wilt laten coaten kunt u kiezen voor een kleur die dicht bij de originele kleur ligt, maar het is tevens mogelijk een compleet andere kleur voor uw dak te kiezen. In principe is elke gewenste kleur coating mogelijk. U kunt bijvoorbeeld uw dakpannen laten coaten in blauwe of groene tinten, grijstinten of zwart, maar bruintinten of tinten in de kleur rood zijn ook mogelijk. Uiteraard kunnen wij u uitstekend adviseren bij de keuze voor de dakcoating kleuren.

Vraag meer informatie of een offerte aan

Wilt u uw dak laten coaten? Dakcoating Hilberts verzorgt de coating van daken door Noord en Midden Nederland. Wij staan bekend om onze klantvriendelijkheid en denken graag met u mee. Dankzij onze ervaring kunnen wij u dan ook uitstekend adviseren. Meer weten over het laten coaten van dakpannen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor dakcoating? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen

We nemen binnen 48 uur contact met u op!

× WhatsApp met ons!